Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău depune un memoriu la Ministerul Sănătăţii, după ce au fost suspendate două concursuri pentru angajarea unor medici pentru Secţia de Chirurgie Generală, în urma Ordonanţei de Urgenţă nr. 34 din 12 mai privind unele măsuri fiscal-bugetare.


La data de 5 mai a.c., SJU Buzău a anunţat scoaterea la concurs a unui post vacant pentru medic specialist în specialitatea Chirurgie generală şi, respectiv, pentru un medic rezident an VI în specialitatea Chirurgie generală.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei spitaliceşti, ca urmare a unei ordonanţe de urgenţă recent intrată în vigoare, cele două concursuri au fost suspendate. Având în vedere deficitul de personal în anumite secţii, conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ a anunţat că se va adresa Ministerului Sănătăţii pentru deblocarea situaţiei.

„Având în vedere Ordonanţa de urgenţă nr. 34 din 12 mai 2023, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a suspendat concursul pentru ocuparea celor două posturi de medici pentru Secţia Chirurgie Generală. Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este o mare problemă suspendarea acestui concurs. Conducerea spitalului va depune un memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Ordonanţa de urgenţă a fost recent adoptată de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare în sectorul de stat, stârnind nemulţumiri în rândul sindicatelor din diverse domenii de activitate.





ORL