Modernizarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva face parte dintr-un proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile. Proiectul a vizat modernizarea şi dotarea laboratorului respectiv, a celui de medicină nucleară, precum şi extinderea Cabinetului Pediatrie în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.


„Este o zi importantă pentru spital, avem un laborator radiologic nou, dotat cu aparatură de ultimă  generaţie. Avem peste 15.000 de investigaţii pe an doar la CT, unde vin pacienţi atât din judeţ, cât şi din judeţele vecine”, a precizat managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariş, citat într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Cabinetele de investigaţii imagistice din cadrul Laboratorului sunt dotate, printre altele, cu un CT performant, un mamograf nou, un ecograf de ultimă generaţie şi alte echipamente de investigare şi diagnosticare a pacienţilor.

Valoarea obiectivului de investiţii „Modernizare şi dotare laborator radiologie şi imagistică medicală, laborator de medicină nucleară, extindere pentru cabinet pediatrie în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţa Deva”  s-a ridicat la 17,2 milioane de lei, iar lucrările au durat 23 de luni. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020 şi din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Investiţiile realizate de CJ Hunedoara la SJU Deva continuă, se precizează în postare. Cu fonduri din bugetul propriu vor fi finalizate alte două investiţii: amenajarea unui bloc operator destinat urgenţelor, precum şi a unei pasarele care să asigure accesul între noua Urgenţă şi secţia Chirurgie.

Sursă foto: Facebook Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva





Ginecologia (1)