Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe reintroduce de luni, 7 martie, programul de vizitare a pacienţilor internaţi în secţiile non-COVID. Vizitele fuseseră suspendate în urmă cu cinci luni, din cauza pandemiei.


„Începând de luni, 7 martie, se reiau vizitele pe secţiile non-COVID”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a unităţii medicale. Condiţiile actuale permit acest lucru, dat fiind că rata de incidenţă, la nivelul judeţului Covasna, e sub 4/1000 de locuitori.

În postare, se precizează că vizitele se pot face în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 15.00 şi 16.00, pacienţii putând fi vizitaţi o singură dată pe zi, preţ de 15 minute.

„Aparţinătorii vor purta mască de protecţie şi botoşi de unică folosinţă, îşi vor dezinfecta mâinile în prealabil şi vor respecta indicaţiile personalului medical”, se subliniază.

Nu este necesară programarea sau completarea formularului de aprobare a vizitei pe secţiile non-COVID, se mai arată. În schimb, vizitele pe secţia ATI se face pe bază de programare, între orele 13.30-14.30.

În secţia de Neonatologie, accesul vizitatorilor rămâne, în continuare, interzis.

Pacienţii cu formare grave de COVID-19 pot fi în continuare vizitaţi de un membru al familiei, după aceleaşi reguli – adică, la cerere şi cu acordul medicului curant. Vizitele se fac în zilele lucrătoare, între orele 13.30-15.00, fiecare fiecare pacient putând fi vizitat zilnic de o singură persoană, cel mult 15 minute.

„Pe secţiile COVID-19, vizitatorului nu îi este permis contactul cu pacientul, este interzisă preluare obiectelor personale de la pacienţi sau introducerea de obiecte precum telefon mobil, brichetă, ţigări etc”, se arată în postare.

Cererea pentru vizitarea pacienţilor COVID poate fi completată aici şi trimisă pe adresa de e-mail programarivizite@spitfog.ro.

 

 

Pediatru