Toţi pacienţii evacuaţi ieri, 22 iunie, din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu din cauza degajărilor de fum din casa liftului, s-au întors în saloane, nefiind înregistrate victime, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Mihaela Ţicleanu.


„La Spitalul Judeţean de Urgenţă a avut loc o degajare la liftul de serviciu de la etajul 2. 53 de pacienţi au fost evacuaţi din cauza fumului dens, niciunul dintre ei nu a păţit absolut nimic. În acest moment toţi pacienţii sunt înapoi pe secţiile spitalului. A fost vorba despre o defecţiune la unul dintre cablurile liftului de serviciu, iar pompierii vor stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului”, a spus Mihaela Ţicleanu, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că liftul va rămâne sigilat şi nu va fi folosit până când o echipă tehnică nu va veni să îl repare.

„Liftul a fost modernizat în anul 2015 şi are toate autorizaţiile la zi. Va fi reautorizat la sfârşitul lunii octombrie a acestui an. Autorizaţia se dă de CNCIR Craiova o dată pe an. Liftul va fi sigilat şi nu va mai funcţiona până când nu vine echipa tehnică sa verifice şi să repare”, a mai spus Mihaela Ţicleanu.

ISU Gorj a transmis că a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un posibil incendiu la secţia Chirurgie a spitalului.

„S-au deplasat la intervenţie echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoplatformă şi o ambulanţă SMURD. Echipajele sosite la faţa locului au constatat că sunt degajări de fum în casa liftului, provenite de la un cablu suprasolicitat. Au fost evacuate 53 de persoane de la etajele 2 şi 3 - Secţia Chirurgie - la locul de evacuare din curtea spitalului, nefiind înregistrată nicio victimă”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

 



ORL