La Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” a fost deschisă noua Unitate de Primiri Urgenţe, iar vineri, 3 septembrie, la ora 8.01, primul pacient a fost preluat de medici. Aflat în faza finală de obţinere a autorizaţiei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, obiectivul îndeplineşte, conform constatărilor reprezentanţilor ISU, toate condiţiile necesare autorizării.


Unitatea a fost pusă în funcţiune pe propria răspundere a beneficiarului, în conformitate cu prevederile art. 57/1 din Legea 307/2006, informează dr. Florin Bica, purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Construcţia a început anul trecut, are 9 paturi la urgenţe minore, 10 paturi la urgenţe majore, 4 paturi la resuscitare, 3 paturi la staţionar şi un pat izolare. Are un cabinet de urgenţe, unul de neurochirurgie pediatrică, o sală pentru ghips şi o sală de sutură.

În acest obiectiv Primăria Sectorului 4 a investit 3,5 milioane de euro, iar dotările au costat 16.152.000 de lei, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii şi din fonduri europene.

Conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, unitatea este „cea mai modernă din România” şi a fost amenajată pe o suprafaţă de 1.236 mp, având un regim de înălţime S+P+2E.

Este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

„Special configurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale, în condiţii de maximă siguranţă, unitatea cuprinde o nouă sală de aşteptare, un spaţiu dedicat pentru registratură şi triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical şi pacienţilor internaţi însoţiţi”, se spune în comunicat.

„Totodată, secţia urgenţelor majore a fost extinsă, cea a urgenţelor minore a fost precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului există o zonă de decontaminare. Pereţii au fost realizaţi din materiale tratate antiseptic, cu finisaje rezistente la dezinfectaţi, fără asperităţi care să reţină praful, negeneratoare de particule care pot rămâne suspendate în aer, peste care se vor aplica vopsele lavabile antibacteriene. Imobilul este prevăzut cu ascensor de capacitate extinsă, capabil să transporte pacienţi pe targă/scaun cu rotile, asigurând eficient legătura cu restul spitalului, în completarea pasarelei de legătură, precum şi cu generator pentru asigurarea permanenţei furnizării energiei electrice către consumatorii vitali”, se mai arată.

La proiectarea sistemului de control acces, o importanţă deosebită a fost acordată măsurilor de separare a fluxurilor de pacienţi, aparţinători şi personalul medical.

Noua structură permite desfăşurarea activităţii unei echipe de peste 170 de cadre medicale.  


ORL