O echipă formată din opt specialişti ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani continuă cercetările la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în vederea elaborării unei expertize tehnice, ca urmare a incendiului care a avut loc la secţia ATI COVID.


Specialiştii INSEMEX au început deja cercetarea la faţa locului şi vor continua preluarea de probe, împreună cu Poliţia Criminalistică şi Parchetul, informează Agerpres. Probele vor fi trimise la sediul instituţiei din Petroşani, unde vor fi analizate.

„Se ridică probe din zonele de interes relevante. De exemplu, locul de apariţie a unei potenţiale surse de iniţiere, de aprindere, locul apariţiei posibilelor scurgeri de gaze - respectiv oxigen, locul apariţiei focarului iniţial, instalaţiile de conducte tehnologice, de cabluri - în cazul instalaţiilor electrice, şi aşa mai departe”, a declarat directorul general al INSEMEX Petroşani, Artur Găman.

În urma analizei probelor, documentelor şi imaginilor foto-video de la locul incendiului se va întocmi un raport de expertiză tehnică, care va fi înaintat Parchetului Constanţa.

Raportul va fi gata anul viitor, a precizat directorul general al INSEMEX.

 

ORL