Începând cu data de 23 august, se sistează vizitarea pacienţilor internaţi pe secţiile ATI COVID-19 şi ATI non-COVID ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.


Decizia a fost luată pe fondul creşterii numărului de persoane testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Covasna, se precizează pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

De la finele lui aprilie 2021, managementul unităţii medicale a permis vizitarea pacienţilor pe secţiile de Terapie Intensivă ale spitalului. Rudele şi aparţinătorii a putut să efectueze vizite scurte, de cel mult 15 minute, în baza unor programări prealabile şi doar cu acordul medicului curant.

În judeţul Covasna se înregistrează în prezent 10 cazuri active de COVID-19, faţă de 6 la finele săptămânii trecute, dintre care 2 la Micfalău (incidenţa 1,12 la mia de locuitori), 3 în oraşul Covasna (0,27 la mie), 1 în comuna Turia (0,26 la mie) şi 4 în municipiul Sfântu Gheorghe (0,06 la mie), informează Agerpres, preluând datele Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

 

Oncolog