Spitalul Judeţean Timişoara a devenit din această săptămână spital de ultimă linie pentru judeţ, după ce conducerea a cerut ca unitatea să fie inclusă ca spital-suport COVID-19.


„Aceasta înseamnă că la noi vor ajunge, ca şi până acum, cazurile grave de competenţa ATI, care au şi COVID, cazurile care sunt urgenţe non-COVID, dar care au şi SARS-CoV-2, dar şi pacienţi doar COVID, fără alte patologii, dacă celelalte unităţi spitaliceşti COVID din judeţ ating capacitatea maximă de ocupare”, a declarat pentru Agerpres, managerul spitalului, Raul Pătraşcu.

El a explicat că pentru a-şi putea ajuta cât mai mult colegii din judeţ, angrenaţi în lupta anti-COVID, Spitalul Judeţean Timişoara a cerut să fie inclus ca spital suport COVID-19, lucru devenit oficial printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, ca spital de ultima linie pentru judeţul Timiş.

„Vom continua, ca şi până acum, să oferim tratament tuturor celor care ni se adresează, în special cazurilor cele mai grave, indiferent dacă sunt pozitivi sau nu, dacă necesită suport ATI sau nu, dacă necesită intervenţii chirurgicale complexe sau nu. Vom continua să testăm în masă, să ne protejăm şi să vă protejăm”, mai spune Raul Pătraşcu.

Managerul spitalului spune că includerea în ordinul ministrului Sănătăţii va ajuta instituţia să aibă o colaborare şi mai strânsă cu colegii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara, spre exemplu. Până acum, Spitalul Judeţean Timişoara putea primi doar pacienţi cu alte patologii severe care erau infectaţi cu SARS-CoV-2.