În urma obţinerii avizului epidemiologic, miercuri, 15 aprilie 2020, se redeschide secţia Cardiologie I, anunţă, într-un comunicat de presă, Spitalul Militar Central. Potrivit instituţiei, secţia a parcurs, în ultimele două săptămâni, protocolul intern de curăţenie, dezinfectare şi nebulizare a spaţiilor medicale, în vederea prevenirii contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

Reprezentanţii spitalului menţionează că, „pentru siguranţa personalului medical şi a pacienţilor care se adresează Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Militar Central, pacienţi care au asociat, de cele mai multe ori, diagnosticului principal o serie de alte comorbidităţi, fapt ce creşte riscul contactării noului coronavirus, protocolul de curăţenie terminală a fost efectuat de două ori, în intervalul celor două săptămâni care au trecut de la decizia închiderii secţiei”.

De asemenea, se mai arată în comunicat, tot personalul secţiei (corpul medical, de îngrijire şi administrativ) a primit aviz epidemiologic pentru intrarea în activitate după ce rezultatele a două serii de teste RT-PCR au fost negative.

„Dată fiind incidenţa crescută a bolilor cardiovasculare în rândul populaţiei şi nevoia acută de asistenţă medicală de înaltă specialitate în asigurarea tratamentului de urgenţă în această patologie, deschiderea secţiei Cardiologie I reprezintă pentru beneficiarii activităţii noastre o şansă reală la sănătate, şi, de ce nu, la viaţă”, se mai precizează în comunicat.

Conducerea unităţii medicale mai spun că, „pentru mulţi colegi, perioada petrecută departe de pacienţi nu a fost una uşoară, satisfacţia muncii noastre fiind cea mai importantă motivaţie de a merge mai departe, împreună şi a depăşi criza coronavirus”.