Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara, secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, montează un modul ATI cu 10 paturi în campusul de pe Stadionul CFR Timişoara.


„În contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice actuale, al numărului crescut de pacienţi cu forme medii/severe de COVID-19 şi nevoii de tratament pentru aceştia cu oxigen medical cu flux înalt, s-a realizat instalaţia de oxigen pentru 54 de paturi din secţia de boli infecţioase şi pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI/ sistemul medical modular de izolare şi tratament”, se arată arată pe pagina de Facebook a instituţiei medicale.

Modulul ATI a fost construit din containere modulare şi dotat cu aparatura medicală specifică asigurării suportului vital,  pentru monitorizarea şi tratamentul persoanelor internate cu forme severe sau critice de COVID-19.

Contractul de execuţie pentru proiectul electric şi racordarea modulului ATI la branşamentul electric a fost semnat pe data de 8 martie, cu respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuţie a proiectului electric este de şapte zile, începând cu data de 9 martie.

Modulul ATI cuprinde containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier. Întreaga investiţie şi racordarea aparaturii la stocatorul de oxigen şi la compresorul de aer medicinal au fost suportate din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

Conform Agerpres, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, marţi, 9 martie, că în judeţ sunt 59 de paturi ATI pentru bolnavii COVID, operaţionale la Spitalul Judeţean Timişoara (6), la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara (12), la Spitalul Municipal Timişoara (6), la Casa Austria, din structura Spitalului Judeţean Timişoara (11), la Spitalul Municipal Lugoj (8). Paturi necesare pentru maternitate, pediatrie sau alte patologii sunt la Maternitatea Bega (6), la Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara (4), la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (6).

Purtătorul de cuvând al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat că, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri care necesită terapie intensivă, se fac demersuri pentru fiabilizarea a două noi facilităţi ATI: 10 paturi la Spitalul Militar de Campanie, de pe stadionul CFR Timişoara, şi 8 paturi la Clinica de Dermatologie, care ţine de Spitalul Municipal Timişoara. Unitatea mobilă ATI de la Spitalul Municipal este scoasă din funcţiune din cauza temperaturilor scăzute, a precizat purtătorul de cuvânt.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara