Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” va beneficia de cel mai performant angiograf din România, aparat care este esenţial pentru asigurarea unui act medical de calitate pentru pacienţii cu afecţiuni cardiace.


Primăria Sectorului 1 va finanţa cu 5 milioane de lei achiziţionarea echipamentului medical ultramodern.

„Această investiţie este de extremă urgenţă în condiţiile în care  angiograful acestui important spital din Sectorul 1 este de generaţie 2008, depăşit moral şi total nefuncţional de la începutul anului 2022”, se arată într-un comunicat.

Activitatea medicală s-a desfăşurat pe durata întregului an într-o singură sală de angiografie, utilizată în comun atât de Clinica de Cardiologie, cât şi de Neuroradiologie, care tratează pacienţi aparţinând altor specialităţi medicale. Din acest motiv, numărul pacienţilor care au intrat în unica sală de angiografie de la „Elias” era mai mic decât cererea pentru astfel de servicii medicale.

Angiograful este un aparat esenţial pentru persoanele care au probleme cardiace pentru a permite examinarea volumului interior al vaselor de sânge, artere sau vene. Acesta este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare stabilirii unui diagnostic rapid şi precis, cu minimum de doză de radiaţie pentru pacienţi şi pentru personalul medical, se mai subliniază în comunicat.





Oncolog