În România există un medic la 171 de locuitori în mediul urban, în timp ce în mediul rural raportul este de un medic la 1.594 de locuitori, indică studiul „România cu un singur chip” - partea a doua.


Studiul a fost lansat recent la Palatul Victoria, de Ambasada Sustenabilităţii în România, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, informează Agerpres.

„În prezent, 53,6% din populaţia României se află concentrată în mediul urban, în vreme ce 46,4% se află în mediul rural. La nivel naţional, avem un medic la 171 de locuitori în urban şi un medic la 1.594 de locuitori în rural. Decalajele urban - rural cele mai mari sunt înregistrate în judeţele Covasna, Vaslui şi Galaţi, în timp ce ratele din rural cele mai scăzute le înregistrăm în Vaslui, Covasna şi Ialomiţa”, a informat Andreea Ghiocel, coordonatorul studiului.

„La medici stomatologi, cele mai mari decalaje urban - rural sunt identice cu judeţele cu ratele cele mai scăzute. La nivel urban avem un medic stomatolog la 631 de persoane. În judeţul Olt, avem în mediul rural un medic stomatolog la 21.425 de persoane, în judeţul Vaslui avem un medic stomatolog la 17.942 de persoane”, a continuat coordonatorul.




Psihiatru (2)