Contrar credinţei larg răspândite că, după o masă mai mult sau mai puţin copioasă, e necesară odihna, un studiu irlandez publicat în Sports Medicine arată că, dimpotrivă, „mersul digestiv” nu e doar un mit.


O cercetare sugerează că 2-5 minute de mişcare de intensitate moderată, după masă, ar putea contribui la prevenirea diabetului de tip 2, informează publicaţia Top Santé. Specialiştii au studiat rezultatele a şapte anchete prealabile, care vizau nivelul glicemiei după fiecare masă, precum şi influenţa activităţii fizice asupra acestuia.

Pe durata unei zile, subiecţii au fost îndemnaţi să ia masa, iar unii dintre ei au fost rugaţi să stea în picioare, fără să se mişte, preţ de câteva minute. Alţii au fost îndemnaţi să facă o plimbare de intensitate moderată. Subiecţilor din ambele loturi li s-a evaluat apoi nivelul glicemiei.

Rezultatele au arătat că glicemia era semnificativ mai puţin ridicată la subiecţii care şi-au dezmorţit picioarele după ce au mâncat, faţă de subiecţii rămaşi imobili.

 



Alergologia