Agenţia americană a medicamentului, FDA, a eliberat luni autorizaţia definitivă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania americană Pfizer Inc., în colaborare cu cea germană BioNTech SE, pentru a fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.


Este prima aprobare de acest fel pentru un vaccin împotriva coronavirusului, transmite agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Vaccinul era administrat în baza unei autorizaţii de urgenţă datând din luna decembrie a anului trecut, perioadă în care a fost folosit pentru imunizarea a peste 204 de milioane de americani. Toate cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 folosite până în prezent în SUA au primit astfel de autorizaţii de urgenţă din partea FDA, pentru a putea fi utilizate.

Responsabilii americani din domeniul sănătăţii publice speră că acest demers îi va convinge pe americanii nevaccinaţi că acest produs este sigur şi eficient.

„În timp ce milioane de americani s-au vaccinat deja în siguranţă împotriva COVID-19, înţelegem că pentru unii, aprobarea definitivă a unui vaccin de către FDA ar putea să le ofere încrederea necesară pentru a se vaccina”, a comentat Janet Woodcock, director interimar al FDA.

Până în prezent, circa 51% dintre americani au fost imunizaţi anti-COVID cu schema completă.

 

Farmacist