Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunță că medicii de familie şi asistentele medicale s-au mobilizat exemplar, mergând în teritoriu în afara programului de cabinet și ajutând astfel pacienţii aflaţi în comunităţi vulnerabile să fie vaccinaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreilonului.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a menționat că „În ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproape 4 ori.”

Vicepreședintele SNMF, dr. Sandra Alexiu, a explicat că un număr mare de părinți sceptici au înțeles gravitatea epidemiei și a pericolului la care își expun copiii nevaccinându-i și au mers la cabinete pentru a recupera dozele pierdute. Totuși, menționează că „Înregistrăm, în continuare, probleme în primirea dozelor necesare de vaccin pentru vârstele de 6 şi 14 ani, precum şi pentru gravide şi plăgi. Mulţumim comuniţătilor locale care până în acest moment au acceptat sa lucreze în echipe mixte împreună cu medicii de familie şi asistenţii acestora. Mulţumim, de asemenea, asistenţilor comunitari şi mediatorilor sanitari care au mobilizat copiii la vaccinare. Sperăm că buna colaborare din aceste zile, care constituie premisa unei bune acoperiri cu servicii de sănătate publică, să continue.”

Premierul Mihai Tudose a mulțumit vineri și presei pentru campania mediatică în sprijinul vaccinării copiilor. „Exprim mulțumirile mele și ale Guvernului pentru campania extraordinară dusă în presă pentru vaccinare. Rezultatele se văd în campania de vaccinare”, a menționat prim-ministrul în debutul ședinței de guvern.

 

Sursa: Comunicate Medicale