Piaţa de diagnostic medical veterinar creşte constant de peste zece ani, pe fondul evoluţiei veniturilor populaţiei, modificării stilului de viaţă, precum şi a interesului pentru sănătatea animală.


Aceasta este completat de evoluţia tehnologică, care permite depistarea mai multor afecţiuni, se arată într-un comunicat.

Până la finalul anului 2022, Synevovet a oferit în România peste 500.000 de servicii de diagnostic prin intermediul partenerilor, cabinete şi clinici veterinare, ferme sau asociaţii care se ocupă de îngrijirea animalelor. Serviciile oferite includ analize uzuale, precum şi teste complexe, genetice, de histopatologie, biologie moleculară sau citologie. Anul trecut, echipa Synevovet a analizat în medie peste 2.000 de probe zilnic, provenite de la proprietari de animale şi companii din domeniul veterinar,.

„Suntem de peste zece ani principalul partener al specialiştilor veterinari şi fermierilor din ţară, interval în care ne-am extins paleta de servicii şi dotările tehnologice. Medicina veterinară a evoluat, aspect vizibil în numărul de medici veterinari activi şi expertiza acestora. Continuăm să investim în dotările laboratorului şi pregătirea personalului pentru a fi alături de cei peste 900 de parteneri din ţară şi a le oferi datele de care au nevoie pentru o diagnosticare rapidă şi corectă”, a declarat dr. Elena Pitoiu, Manager Laborator Synevovet.

„Implicarea Synevo în dezvoltarea segmentului de analize pentru animale a presupus investiţii în dotarea cu echipamente de top şi programe continue de formare profesională pentru echipa medicală Synevovet. Facem tot posibilul pentru susţinerea calităţii îngrijirii medicale a animalelor, starea de sănătate a acestora având o influenţă directă şi asupra calităţii vieţii umane”, a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Din 2011, primul an de activitate, până în prezent, Synevovet a investit în dotări, infrastructură, pregătire personal şi dezvoltarea gamei de servicii.

Oferta de teste este susţinută şi de parteneriatele semnate cu laboratoare din afara ţării, precum şi cu Facultăţi de Medicină Veterinară din România, Italia sau Austria.

Compania investeşte constant în educaţia medicală continuă a specialiştilor din domeniul sănătăţii veterinare, organizând evenimente, atât on-line, cât şi în varianta convenţională şi prezentări sustinute de echipa medicală Synevovet, în cadrul cărora sunt discutate noutăţile din domeniul diagnosticului veterinar şi abordările în tratarea diverselor maladii.

 



Practica Veterinara