Luni, 8 februarie, la Zurich (Elveţia), Takeda a fost anunţată câştigătoarea Premiului EURORDIS 2021, ca recunoaştere a angajamentului ferm al companiei de a implica în mod colaborativ şi constructiv comunitatea de pacienţi cu boli rare în procesele şi terapiile sale.


Ceremonia anuală a premiilor EURORDIS Black Pearl are loc în fiecare februarie, cu ocazia Zilei Bolilor Rare şi celebrează realizările şi eforturile excepţionale din această arie. Giles Platford, preşedintele Takeda Europa şi Canada, va primi premiul în numele Takeda la o ceremonie virtuală de premiere, în data de 24 februarie 2021.

Acesta a declarat: „La Takeda, suntem mândri că facem din pacient principala noastră prioritate şi demonstrăm asta prin multitudinea şi amploarea iniţiativelor din întreaga lume, care au fost recunoscute colectiv de EURORDIS prin acest premiu. Takeda este o organizaţie care trăieşte şi respiră prin convingerea că pacientul este pe primul loc. Este întotdeauna o inspiraţie să lucrezi alături de familii şi oameni care trăiesc cu boli rare pentru a găsi şi a dezvolta împreună soluţii la provocările cu care aceştia se confruntă în fiecare zi.”

Având o istorie de peste 80 de ani în aria bolilor rare, Takeda şi-a demonstrat în mod constant dorinţa de a investiga şi inova în jurul problemelor critice care afectează pacienţii cu astfel de afecţiuni. Takeda este o companie dedicată schimbării perspectivei asupra diagnosticului, îngrijirilor şi tratamentului pentru pacienţii cu boli rare. Ca atare, Takeda îşi propune să acopere întregul traseu al pacientului cu boli rare, de la diagnostic, până la accesul la terapie.

Referitor la premiul acordat Takeda, reprezentantul EURORDIS Dorica Dan a declarat: „Acest premiu recunoaşte disponibilitatea Takeda de a stimula colaborarea axată pe pacient, pentru a îmbunătăţi viaţa celor cu boli rare prin parteneriate inovatoare şi complexe. De asemenea, recunoaştem în mod special parteneriatele sale cu comunitatea de pacienţi pentru a stimula conştientizarea bolilor rare şi sprijinul constant al companiei faţă de evenimentele şi programele care fac auzită vocea pacienţilor cu boli rare, dincolo de boli şi graniţe.”


Pediatru