Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi o pauză la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19 după apariţia unei boli neexplicate la un participant, scrie AFP.

„În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent", a declarat compania, partener industrial al universităţii britanice, într-un comunicat.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford din Marea Britanie, este unul dintre principalii candidaţi pentru viitorul vaccin COVID-19.

AstraZeneca a declarat că întreruperea testelor este „o acţiune de rutină”, spunând că trebuie să se întâmple ori de câte ori apare o boală potenţial inexplicabilă în timpul unuia dintre studii. Se aşteaptă ca voluntarul care s-a îmbolnăvit să-şi revină

AstraZeneca este una dintre cele trei companii care au în studii în faza a treia în curs de desfăşurare în Statele Unite pentru a testa potenţialele vaccinuri împotriva coronavirusului pe zeci de mii de voluntari.