Din aceeași categorie
Licuricii pot fi văzuţi în România în condiţii specifice de temperatură şi umiditate, departe de poluare. Festivalul oferă condiţiile ideale pentru observarea acestor insecte datorită localizării şi a mediului său natural nealterat, se arată pe pagina de Facebook Oltenia de sub Munte - geoparc aspirant UNESCO.
„Festivalul Licuricilor este o ocazie unică de a celebra frumuseţea naturală a regiunii noastre. Evenimentul aduce împreună comunitatea locală şi vizitatori din afara ei, oferind tuturor şansa de a învăţa despre biodiversitatea locală, de a participa la activităţi culturale şi educative, şi de a experimenta magia nopţilor de vară în Oltenia de sub Munte”, spune Florin Stoican, Asociaţia Kogayon.
Vizitatorii vor avea ocazia să se implice în ateliere creative, să înveţe despre flora şi fauna locului şi să descopere patrimoniul cultural al regiunii. Se vor putea bucura de tururi ghidate de artă, istorie şi cultură, ateliere de olărit, de orientare cu busola, vernisaj expoziţie foto Vâlcea Naturală, activităţi pentru copii – atelier de montat corturi şi pictură peisagistică, ateliere educative în lumea insectelor, ateliere despre ciuperci sau plante medicinale şi drumeţii pe cursul apelor care au sculptat relieful zonei.
Pe lângă aceste activităţi, pe participanţi îi aşteaptă mese tradiţionale – tocană de ciuperci şi cină ca la stână – şi de seri la foc de tabără acompaniate de muzică live şi poveşti din experienţele subterane ale exploratorului Cristian Lascu.
Datele festivalului sunt 4-7 iulie (prima ediţie), şi 11-13 iulie.
timp liberfestivalul licuricilorincursiune in naturaateliere pentru copii