Acest sfârşit de săptămână va fi unic, dau asigurări organizatorii: vor avea loc zeci de evenimente destinate tuturor vârstelor, cu prilejul deschiderii oficiale a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023. Nu vor lipsi concerte, expoziţii, dezbateri, proiecţii, spectacole de lumină, culoare şi mişcare, care vor anima toate cartierele oraşului.


În mai multe locuri din oraş se organizează spectacole, concerte, ateliere recreative, proiecţii de filme sau dezbateri culturale, transmite Asociaţia Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

„Vineri, de la ora 19.00, sunteţi aşteptaţi în Piaţa Unirii, la un spectacol în aer liber, pentru toate vârstele, iar concertele de muzică electronică, rock şi tradiţională reinterpretată ne vor ţine în mişcare. Cei mici vor fi fascinaţi de spectacolul de acrobaţii aeriene Muare Experience şi de un spectacol video de zile mari”, spun organizatorii, citaţi de Agerpres.

Spectacolele „Păpuşi gigant în cartier” readuc publicul în lumea copilăriei, pe  data de 18 februarie, în Parcul Dacia, începând cu ora 17,00.

În toate cele trei zile ale evenimentului de deschidere, între orele 10.00 şi 17.00, va avea loc fascinantul XR Show Spotlight Heritage Timişoara: se oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnică Timişoara), care includ demonstraţii de fizică şi experimente interesante de chimie.

Sâmbătă, vor fi vizite ghidate, jocuri şi ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 ani şi 12 ani la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miză, precum şi la Staţia de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Şerban.

La Cinema Victoria, sâmbătă, de la ora 13.00, are loc proiecţia animaţiei pentru copii „Manou, aventuri în zbor”, iar duminică, de la aceeaşi oră, „Aventurile lui Pil”.

„Pepiniera. 1.306 plante pentru Timişoara” invită vizitatorii de toate vârstele să observe oraşul dintr-o perspectivă nouă, de la înălţimea schelei pline de vegetaţie care se înalţă în Piaţa Victoriei/Operei.

Duminică de la ora 14.00, cei interesaţi se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii, intitulat „Clădiri şi poveşti”, în Cartierul Fabric.

Jonas Denzel şi balerinii de la Teatrul de Stat Baden Karlsruhe îşi propun să transforme oraşul în scenă, prin limbajul dansului, şi astfel să creeze o legătură culturală între oraşele gemene - Karlsruhe şi Timişoara.

Întregul program al Deschiderii Oficiale TM2023 se găseşte aici.

Accesul la evenimentele din pieţele centrale este gratuit. Tot gratuit este şi transportul în comun, pe toată durata weekendului 17 -19 februarie.





Pediatru