Actor, prezentator şi coach de public speaking, Alexandru Agarici are o experienţă de aproape 10 ani care l-a ajutat să dezvolte metoda proprie numită „Expresivitatea Vorbirii”. În cadrul Cursului de Antreprenoriat Medical, Alexandru va ajuta participanţii să înveţe să-şi prezinte afacerea proprie cu încredere.

Din 1989 viaţa mea este legată de comunicare şi expresivitate, într-un fel sau altul. Am urcat pe scenă ca actor în 1991, mai apoi, în 1993 ca artist liric la Operetă, iar în 2000 la Operă. O altă formă de comunicare am făcut şi la TV, radio, ca voice over sau prezentator de evenimente. În paralel, am experimentat pedagogia comunicării încă din 1992 ca asistent universitar la catedra de vorbire – canto la UNATC până în 2000. Din 2015 fac doar training şi coaching după metoda proprie, Expresivitatea Vorbirii. Toată experienţa strânsă în această metodă ajută acum copii şi adulţi să-şi exprime cu autenticitate şi naturaleţe gândurile şi sentimentele.

Sunt un veşnic nemulţumit iar asta mă face să merg mai departe şi să inovez sistemul de antrenament profesionist în public speaking prin mijloace digitale, dar despre acest proiect, când va fi gata.

În 1993 am câştigat concursurile de angajare la Teatrul Naţional Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operetă, iar în 2000 am fost angajat al Operei Naţionale din Bucureşti. Până în prezent am mai avut activitate în diverse televiziuni şi în radio ca prezentator şi realizator. Din 2015 activitatea mea este de trainer şi coach de public speaking/presentation skills de Expresivitatea Vorbirii. De asemenea, sub brandul Happy Free Kids, organizez activităţi de teatru şi tabere pentru copii, tineri şi părinţi cu copii.

Folosesc metoda Expresivitatea Vorbirii, rezultatul propriei mele experienţe pedagogice şi de scenă, în toate cursurile pe care le susţin, fie că sunt individuale sau comune. ORATORIKA, ultimul produs oferit celor dornici de dezvoltare în direcţia comunicării, reuşeşte să îmbine cu succes partea practică şi cea teoretică, dezvoltarea mentalităţii şi a tehnicilor. Succesul este asigurat de structura workshop-urilor dar şi de platforma digitală de e-learning ORATORIKA.

Ce te-a determinat să alegi drumul antreprenoriatului? Ce te-a atras la ideea de antreprenoriat? Ce te-a determinat să faci acest pas?

Alexandru Agarici: Pasul spre antreprenoriat a fost unul forţat de împrejurări. Aveam contracte cu teatrul de operetă, dar asta nu era antreprenoriat. Când am încheiat activitatea de scenă în totalitate, m-am întrebat ce opţiuni am şi singura valabilă era să continui trainingul de comunicare/public speaking. Am avut nevoie să accept că singura variantă era „poziţia” de consultant, de freelancer. Nu ştiu cât se suprapune asta cu antreprenoriatul.

Cu ce provocări te-ai confruntat în cariera ta de antreprenor?

Alexandru Agarici: Provocarea mea este cea a scalării, adică să ies din freelancing şi să ajung la nivelul de afacere scalabilă. Problemele cele mai frecvente sunt legate de vânzări, finanţare, optimizare de procese şi altele dar astea sunt cele mai frecvente. Dar să nu confundăm ce spun ei cu ce au ei nevoie cu adevărat :)

Care crezi că este motivul pentru care românilor le este teamă să facă primul pas în lumea antreprenoriatului?

Alexandru Agarici: ⁠Românilor nu le este frică să se bage în antreprenoriat. Cred că se aruncă în asta nepregătiţi, iar după primul eşec renunţă. E vorba de educaţie, mentalitate şi cultură în general. Românii nu sunt antrenaţi să fie rezilienţi, calculaţi sau organizaţi, iar asta, cumulată cu lipsa de educaţie antreprenorială, duce la o stare de neîncredere în forţele proprii. La asta se adaugă şi frica de legislaţia economică stufoasă şi impredictibilă.

De ce este important să participi la cursuri acreditate susţinute de traineri cu experienţă în domeniu?

Alexandru Agarici: ⁠Eu am trecut printr-un incubator de afaceri şi am fost dezamăgit. Nu am primit răspunsuri la întrebările mele, ci doar o teorie „de-a gata”, universal valabilă, neadaptată pe business-ul, experienţa şi puterea de înţelegere a fiecăruia. Aveam nevoie de o structură clară, aplicabilă imediat, coerentă şi dimensionată pentru nivelul la care ne aflăm fiecare.

 

De ce ar căuta cineva să urmeze cursuri de antreprenoriat medical? Cursul de Antreprenoriat Medical organizat de Medichub este acreditat de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi este dedicat profesioniştilor din domeniul sănătăţii care doresc să-şi înceapă propria afacere sau care deja deţin o afacere, însă întâmpină diverse probleme şi au nevoie de consiliere specializată.

Cursul este condus de trainerii Matei Dumitrescu, fondatorul Institutului de Excelenţă în Afaceri (IdEA), împreună cu Peter Barta (colaborator IdEA), fiecare cu experienţă de peste 10 ani în management de proiect şi programe de accelerare de start-up-uri. Printre trainerii invitaţi se numără Adrian Zamfira (expert în comerţul electronic), Ştefan Obreja (CEO Life Dental Spa), Alexandru Agarici (trainer public speaking), Diana Şerban (expertă în comunicare de business) şi avocaţii Silviu Vasile şi Roxana Roşca de la Filip & Company. 

Sesiunea de toamnă începe pe 23 septembrie! Abia aşteptăm să cunoaştem participanţii de la această ediţie şi sa aflăm mai multe despre ideile lor de antreprenoriat.