Uniunea Europeană va semna un acord cu o companie farmaceutică, pentru a se aproviziona cu 110.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei. Dozele vor fi livrate la sfârşitul lunii iunie, a anunţat comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides.


Cu ocazia unei întruniri a miniştrilor Sănătăţii din UE, Stella Skyriakides a spus că aceste vaccinuri vor fi cumpărate din fonduri europene şi că vor fi livrate statelor din UE, informează Reuters şi Agerpres.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat în această lună că poartă discuţii cu compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic, în legătură cu datele medicale obţinute în urma unui studiu clinic care ar putea să ducă la o extindere a autorizaţiei de utilizare a vaccinului Imvanex, cunoscut sub denumirea de Jynneos în Statele Unite şi folosit împotriva variolei, pentru a include şi utilizarea sa împotriva variolei maimuţei.

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a emis deja autorizaţia care permite utilizarea acestui ser.

Unele dintre statele din UE, inclusiv Germania şi Spania, au plasat comenzi proprii privind achiziţionarea de vaccinuri împotriva acestei boli.

Stella Kyriakides a anunţat că în Uniunea Europeană au fost înregistrate circa 900 de cazuri de variola maimuţei.




Alergologia