Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti se poziţionează anul acesta în intervalul 151 - 200 în domeniul „Medical Sciences” pe subiectul „Clinical Medicine” în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaţionale ale universităţilor - Top Shanghai.


„Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios top internaţional, în ultimii ani, demonstrează că întreaga comunitate academică de la „Carol Davila” a depus eforturi remarcabile în planul cercetării ştiinţifice medicale. Aceste eforturi devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasament. Trebuie să susţinem eforturile iniţiate în ultimii opt ani, de dezvoltare a capacităţii de cercetare disponibile în UMFCD. Alături de aceste acţiuni, vom identifica şi aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare şi stimulare ale cadrelor noastre didactice pentru a se implica şi mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menţine acest trend ascendent şi vom deveni un lider european regional”, a declarat rectorul UMF „Carol Davila”, prof. dr. Viorel Jinga, potrivit unui comunicat al instituţiei de învăţământ superior.

Pentru a fi incluşi într-un clasament pe un domeniu, universităţile trebuie să aibă un număr minim de publicaţii de cercetare în perioada 2014 - 2018. Pragul de publicare este diferit în funcţie de subiectele pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science şi InCites.