La încheierea anului universitar 2020-2021, prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a transmis un mesaj, făcând un bilanţ al proiectelor educaţionale şi de cercetare ştiinţifică medicală, precum şi al realizărilor academice.


„Un alt an universitar a înscris o nouă filă de istorie în fascinanta poveste academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti, poziţionată în 2021, şi doar cu sprijinul dumneavoastră neţărmurit, în prestigiosul Top Shanghai în intervalul 101-150, în domeniul «Medical Sciences», pe subiectul  «Clinical Medicine»”, a arătat rectorul, într-un mesaj publicat pe site-ul universităţii.

Viorel Jinga s-a mai referit la implementarea proiectelor educaţionale, de cercetare ştiinţifică medicală sau de ordin tehnic şi administrativ, la standardele ridicate impuse de instituţia de învăţământ pe care o conduce.

„Toate acestea se pot cuantifica şi prin recent încheiata sesiune de admitere în UMFCD la startul căreia s-au înscris 3.427 de candidaţi, cu 101 mai mulţi decât în ediţia precedentă, înregistrându-se astfel un nou record şi o nouă dovadă a faptului că Universitatea noastră rămâne una dintre cele mai titrate şi prestigioase instituţii de învăţământ superior medical. Şi pentru această nouă reuşită a concursului de admitere pe care l-am organizat şi anul acesta în format fizic şi în condiţiile impuse de pandemia de COVID-19 vreau, încă odată, să vă felicit şi să vă adresez sincere mulţumiri”.

Perioada vacanţei va însemna o „binemeritată perioadă de odihnă”. „Sper ca fiecare dintre noi să îşi regăsească prospeţimea, energia şi vitalitatea de care avem atât de multă nevoie”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Jinga.

 

Medic