Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a organizat, în data de 27 mai, cea de-a XIV-a ediţie a simulării examenului de admitere.


La examenul de simulare s-au înscris 1.510 candidaţi din zona Transilvaniei, dar şi din alte regiuni ale ţării, care au avut astfel şansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie, se arată într-un comunicat.

Cel mai mare interes s-a remarcat pentru programele de studiu Medicină şi Medicină Dentară, la care s-au înscris 1.268  de candidaţi. Au urmat specializările Asistenţă Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie şi Imagistică, Tehnică Dentară şi Nutriţie şi Dietetică, la care s-au înscris în total 216 candidaţi şi programul de studiu Farmacie, cu 26 de candidaţi. Cele mai mari note s-au obţinut la programele de studiu Radiologie şi imagistică - 9,85, Balneofizio-kinetoterapie şi recuperare - 9,77, Medicină – 9,73, urmate de Asistenţă medicală generală şi Tehnică dentară – 9,69, Nutriţie şi dietetică – 9,61, Farmacie – 9,55 şi Medicină dentară – 9,46.

Simularea concursului de admitere a avut loc on-site, în peste 20 de săli şi amfiteatre puse la dispoziţie de Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Simularea examenului s-a desfăşurat după „sistemul grilă” al întrebărilor cu răspunsuri multiple şi a avut durata de 2 ore.

„Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătăţii şi îi sprijinim pe toţi cei interesaţi să se pregătească cât mai bine pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educaţional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. De la an la an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

Liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele în vederea promovării examenului de admitere au avut ocazia să participe, în lunile aprilie şi mai, la cursuri de pregătire online, oferite de cadre didactice din cadrul universităţii. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi şi au putut fi accesate în orice moment, până la data examenului. În plus, anul acesta, s-au organizat, în premieră, sesiuni online de Q&A, la care candidaţii au putut primi răspunsuri la întrebările lor legate de tematica concursului de admitere chiar de la cadrele didactice care vor pregăti subiectele pentru examen.

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se va desfăşura în sistem clasic, în data de 23 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie în perioada 12 iunie - 15 iulie.

 




Pediatru