UMF „Iuliu Haţieganu” a organizat cursul postuniversitar de ecocardiografie transesofagiană, desfăşurat la Clinica de Cardiologie a Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Cursanţii au avut oportunitatea să asiste la ecocardiografiile transesofagiene efectuate în cadrul secţiilor de cardiologie de către medicii primari cardiologi, colabolatori la curs, cu o vastă experienţă în domeniul imagisticii cardiace.


Au avut loc, de asemenea, stagii de iniţiere in manipularea sondei transesofagiene şi obţinerea imaginilor pe simulatorul Life Sim. Informaţiile practice şi sesiunile de hands on au fost însoţite de cursuri teoretice actualizate şi cu o imagistică impresionantă, care a acoperit o patologie cardiacă vastă, se arată pe pagina de Facebook a UMF „Iuliu Haţieganu”.

Cursul a fost coordonat şef lucrări dr. Adela Şerban (Clinica de Cardiologie, Institutul Inimii) şi prof. dr. Dana Pop (Clinica de Cardiologie, Spitalul Clinic de Recuperare) - şi s-a bucurat de un real succes, se mai arată în postare.





Medic