Pentru examenul naţional de rezidenţiat din data de 21 noiembrie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca va lua măsuri speciale, astfel încât proba scrisă să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară şi distanţare fizică.


Concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi în rezidenţiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătăţii, UMF „Iuliu Haţieganu” fiind centru de examinare, se arată într-un comunicat. Examenul se desfăşoară, în fiecare an, în şase centre universitare din ţară.

La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.609 de candidaţi: 746 de absolvenţi de Medicină, 322 de absolvenţi de Medicină dentară şi 541 de absolvenţi de Farmacie.

Examenul scris va începe duminică, 21 noiembrie, la ora 10.00, va avea durata de 4 ore şi se va susţine în trei domenii: Medicină, Medicină dentară şi Farmacie. Candidaţii vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

În actualul context epidemiologic, în vederea respectării tuturor prevederilor legislative în vigoare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, UMF „Iuliu Haţieganu” a pregătit peste 30 de săli de examen, în mai multe amplasamente din Cluj-Napoca: amfiteatrele universităţii, amfiteatre ale Universităţii Babeş-Bolyai, ale Universităţii Tehnice, sălile de conferinţe de la Grand Hotel Italia.

Pentru siguranţa cadrelor didactice şi a candidaţilor, sălile de examen vor fi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte. S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat.

La intrarea în săli, candidaţilor li se vor scana certificatele digitale COVID şi li se vor oferi măşti de unică folosinţă.

„Universitatea, printr-un efort colectiv, va acţiona preventiv şi cu responsabilitate în scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, privind cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a concursului naţional de rezidenţiat. Pentru că, anul acesta, va fi o concurenţă mare pentru posturile şi locurile scoase la concurs, le dorim mult succes tuturor candidaţilor!”, a transmis prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

La concursul de rezidenţiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din ţară şi cea mai mare rată de promovare, în toate cele trei domenii -  Medicină, Medicină dentară şi Farmacie - au fost obţinute de către absolvenţii UMF „Iuliu Haţieganu”, care s-a situat pe primul loc în ţară, se mai arată în comunicat.

 

Pediatru