Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul 351-400 în clasamentul internaţional QS World University Rankings by Subject 2021, la categoria Medicină, fiind şi în acest an singura instituţie academică din domeniul medical din România inclusă în acest ranking.


În Clasamentul QS 2021, ce acoperă un total de 51 de discipline, grupate pe cinci domenii generale, Cluj-Napoca este centrul universitar cu cele mai multe instituţii de învăţământ superior listate printre cele mai bune din lume: Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnică şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

QS World University Rankings by Subject 2021 este un prestigios clasament internaţional al instituţiilor academice, ce acoperă cinci domenii, fiecare cu mai multe specializări: Arte şi Ştiinţe Umaniste, Inginerie şi Tehnologie, Ştiinţele Vieţii şi Medicină, Ştiinţele Naturii, respectiv Ştiinţe Sociale şi Management. Evaluarea universităţilor se bazează pe criterii precum reputaţia academică, reputaţia angajatorilor, citări, număr de studenţi per facultate, proporţia studenţilor internaţionali. Clasamentele QS World University by Subject sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenţi să identifice universităţile de top dintr-un anumit domeniu.

„Deşi suntem o universitate mică, comparativ cu alte instituţii de profil incluse în acest clasament, avem o valoare incontestabilă, recunoscută pe plan internaţional şi ocupăm un loc onorabil în rândul elitelor. Vom continua să  creştem recunoaşterea naţională şi internaţională, prestigiul şi competitivitatea şcolii medicale clujene, într-un context în care acest aspect are o importanţă globală din ce în ce mai însemnată, atât pe plan ştiinţific, cât şi educaţional”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă transmis joi.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” este prezentă în mai multe clasamente internaţionale dedicate instituţiilor de învăţământ superior, alături de cele mai prestigioase universităţi din lume. În clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE), UMF „Iuliu Haţieganu” se află pe locul al doilea în topul universităţilor din România şi este singura universitate de medicină şi farmacie din ţară listată printre cele mai bune 1.000 de universităţi din lume, din toate domeniile.


Farmacist