Studenţii Facultăţii de Medicină în limba engleză, extensia Hamburg (UMCH) a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş au participat sâmbătă, 24 septembrie, la deschiderea oficială a anului universitar 2022-2023.


În campusul universitar din Hamburg pe care UMFST l-a înfiinţat în 2018, 538 de studenţi provenind din 17 ţări studiază medicina în limba engleză sub îndrumarea cadrelor didactice din Târgu Mureş, alături de medici din Germania asociaţi universităţii, în demersul educaţional de formare pentru învăţământ clinic, se arată pe pagina de Facebook a universităţii.

„Una dintre disciplinele obligatorii pe care le studiază studenţii internaţionali la Hamburg, alături de disciplinele de specialitate, este Cultură şi civilizaţie românească. Se întâmplă acest lucru pentru că România trebuie să fie cunoscută cu ceea ce are frumos şi valoros. Este modul în care UMFST înţelege să promoveze multiculturalitatea dar şi valorile naţionale”, a declarat rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie



Medic