Măsurile Italiei de a stopa răspândirea coronavirusului nu par să funcţioneze şi ar trebui să îşi schimbe strategia prin crearea unor centre pentru a separa persoanele cu simptome uşoare de familiile lor, a declarat Andrea Crisanti, om de ştiinţă italian, citat de Reuters.

Italia are cel mai mare număr de decese din lume cauzate de coronavirus. În ultimele trei zile, cifrele arată că numărul de infecţii cu coronavirus au fost între 5.000 şi 6.000 pe zi.

Profesor de microbiologie la Universitatea Padova, Andrea Crisanti, a declarat într-un interviu acordat Radio Capital că multe dintre aceste cazuri noi sunt probabil persoane care sunt infectate de membrii familiei, acasă.

Omul de ştiinţă spune că, în loc să le spună persoanelor cu simptome uşoare să se auto-izoleze la domiciliu, autorităţile ar fi trebuit să înfiinţeze centre pentru a le separa de familiile lor, aşa cum s-a făcut în China.

„Îşi pune cineva problema de ce, în ciuda tuturor acestor măsuri restrictive, mai vedem infecţii în Italia? Se întreabă cineva dacă toţi aceşti oameni bolnavi care stau acasă nu infectează alţi membri ai familiei lor? În opinia mea, infecţiile se petrec acasă” a spus profesorul.