Guvernul Ungariei a decis obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru cadrele medicale, ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei, a declarat premierul Viktor Orban.


„Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical. Am extins această regulă şi pentru vaccinarea anti-coronavirus”, a mai spus Orban pentru Kossuth Radio, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Premierul ungar a afirmat că al patrulea val al pandemiei COVID-19 a început în Occident, adăugând că Ungaria va fi şi ea afectată, notează MTI. El a insistat însă asupra faptului că ţara sa, cu 55% din populaţie complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure din Europa, în această privinţă.

Orban a mai spus că Ungaria va fi prima ţară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, de la 1 august.

Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a mai spus premierul ungar. Înainte de începerea anului şcolar, un program de vaccinare va fi lansat şi în şcoli, pentru copiii cu vârsta peste 12 ani.

 

ORL