O unitate modernă, destinată pacienţilor cu arsuri grave a fost inaugurată joi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar- Arseni”. Aici, pacienţii vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde.


Unitatea este amenajată în Corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” pe o suprafaţă de 395 de metri pătraţi şi are două săli de operaţie: politraumă şi chirurgie estetică. De asemenea, unitatea deţine o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spaţii de sterilizare, trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generaţie în care pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde. Sălile de operaţie au pereţi şi tavane din inox.

Suprafeţele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuşi din ioni de argint, eficienţi împotriva celor mai periculoase şi răspândite tipuri de bacterii.

Noua unitate este dotată cu monitoare, ventilatoare, ecografe, precum şi un Laser Doppler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor.

Unitatea a costat aproximativ 7.500.000 de lei.