Centrul de Inovare în Sănătate HIVE de la Universitatea „Babeş Bolyai” a organizat un hackathon cu participare internaţională, având drept temă telemedicina. Evenimentul s-a adresat atât studenţilor, cât şi absolvenţilor dornici să îşi testeze ideile şi să aducă potenţiale soluţii.


HIVE | Telemedicine Hackathon a fost cel de-al cincilea eveniment din seria de hackatoane organizate de Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în colaborare cu compania Telios Care. Demersul a început la nivel local, având ca participanţi studenţi ai universităţilor clujene, ulterior alăturându-se studenţi din toată România şi din alte ţări, se arată într-un comunicat. 

În acest an, în perioada 16-19 septembrie, a fost abordat subiectul telemedicinei. Participanţii au fost provocaţi să îşi aleagă unul dintre următoarele domenii: Digital Health, InsurTech şi Pharma.

Hackathonul s-a desfăşurat integral în limba engleză şi s-a desfăşurat online, astfel încât atât participanţii, cât şi mentorii să aibă posibilitatea de a se conecta de la distanţă, indiferent de locul în care s-au aflat.

Fiecare echipă participantă a avut în componenţă cel puţin doi membri cu expertize diferite (absolvenţi/studenţi de la facultăţi cu profil diferit). Au fost 8 echipe finaliste care şi-au prezentat proiectele, pentru a fi evaluate de către un juriu format din experţi din diferite domenii.

Premiul I a fost acordat proiectului Tech4Life, despre o aplicaţie mobilă destinată pacienţilor, menită să-i ajute să ţină evidenţa medicamentelor administrate. Premiul II a fost acordat proiectului Tele-Tubbies, cu soluţii care încearcă să suplinească lipsa asistenţei medicale din zona rurală a României.

„Împreună cu partenerii noştri, Telios Care, am organizat acest eveniment pentru a educa şi inspira studenţii din diferite medii universitare să facă faţă provocărilor europene din domeniul telemedicinei. Sperăm că această experienţă a fost una productivă pentru toţi participanţii şi că pe viitor vor fi tot mai mulţi studenţi interesaţi să inoveze în domeniul sănătăţii”, a spus prof. Răzvan Cherecheş, director al Centrului de Inovare în Sănătate HIVE.

 

Psihiatru (2)