Autorităţile oraşului New York au anunţat că vaccinul anti-COVID va deveni obligatoriu pentru personalul din şcolile publice, respectiv pentru cadrele didactice şi directori, într-o perioadă când se încearcă limitarea transmiterii contagioasei variante Delta a coronavirusului.


Primarul Bill Blasio a declarat că toţi angajaţii din domeniul educaţiei ar trebui să primească cel puţin o doză de vaccin anti-COVID până pe data de 27 septembrie, şi că nu va fi posibil ca doritorii să ceară să fie testaţi săptămânal în schimb, informează Le Journal de Montréal, preluând o ştire AFP.

Circa 150.000 de salariaţi intră sub incidenţa noii directive.

„Asta ne va ajuta să ne asigurăm că toată lumea va fi în siguranţă”, a declarat primarul jurnaliştilor.

Oraşul New York are cel mai mare sistem şcolar din Statele Unite, cu 1,1 milioane de elevi repartizaţi în 1.800 de şcoli.

La ora actuală, circa 63% din personalul din învăţământ este vaccinat, iar 75,6% din locuitorii adulţi din New York  - unde trăiesc 8 milioane de persoane – au primit cel puţin o doză de vaccin.

La nivel naţional, în Statele Unite, administraţiile publice şi grupurile private îşi încurajează salariaţii să se vaccineze, în ciuda protestelor unor sindicate.

Agenţia americană a medicamentului FDA a dat autorizaţie definitivă vaccinului Pfizer-BioNTech, ceea ce ar fi în măsură să încurajeze şi mai multe instituţii să impună vaccinarea.

New York City nu este primul oraş american unde vaccinarea devine obligatorie pentru cadrele didactice. Anterior, Chicago şi Los Angeles au avut iniţiative asemănătoare.
 

Pediatru