Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a companiei Sanofi, a anunţat disponibilitatea în farmacii, începând cu luna februarie, a vaccinului Adacel indicat pentru imunizarea activă împotriva tetanosului, difteriei şi tusei convulsive.

Indicat pentru imunizarea persoanele cu vârsta de peste 4 ani, ca rapel după schema de vaccinare primară, vaccinul Adacel a fost până în prezent distribuit exclusiv prin Programul Naţional de Imunizare (PNI) derulat de către Ministerul Sănătăţii. Începând cu luna februarie, vaccinul va fi disponibil şi în reţelele de farmacii cu circuit deschis. Conform PNI, vaccinarea împotriva difteriei, tetanosului şi a tusei convulsive este obligatorie la vârsta de 2, 4, 11 luni, cu primul rapel la vârsta de 6 ani şi al doilea la vârsta de 14 ani.

„Vaccinarea salvează vieţi în fiecare etapă a vieţii, iar nevoia de a fi protejaţi nu se termină când devenim adulţi. Conform CDC (Centers of Disease Control and Prevention), fiecare adult ar trebui să fie imunizat o dată cu vaccin diftero - tetano – pertussis, dacă nu a fost vaccinat ca adolescent împotriva tusei convulsive, apoi din 10 în 10 ani să i se ofere o doză de rapel pentru difterie si tetanos“, a declarat Mirela Puchiliţă, Medical Head Sanofi Pasteur, România şi Moldova.

Vaccinul Adacel împotriva tetanosului, difteriei şi tusei convulsive a fost autorizat pentru prima dată în anul 1999, în Canada. Până în prezent, au fost distribuite peste 150 milioane de doze la nivel global, iar Adacel este acum disponibil în peste 60 de ţări.