Vaccinul Sputnik V anti-COVID-19 este eficient doar în procent de 83% împotriva variantei Delta a coronavirusului – mai puţin decât s-a estimat iniţial, a afirmat ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko.


Autorităţile ruseşti sunt îngrijorate de creşterea cazurilor de infectare cu mai contagioasa variantă Delta şi de ezitările populaţiei de a se vaccina, în ciuda faptului că oamenii pot alege dintre mai multe seruri puse la dispoziţie, relatează Reuters, preluând informaţiile agenţiei TASS.

În luna iunie, reprezentanţii companiei ruseşti care a dezvoltat vaccinul Sputnik afirmau că serul este 90% eficient împotriva variantei Delta.

Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya, care a dezvoltat vaccinul, a spus într-un interviu pentru ziarul Izvestia că Sputnik V era sigur şi eficient împotriva tuturor tulpinilor coronavirusului.

Cu o populaţie de 144 milioane de locuitori, Rusia a aprobat 4 vaccinuri produse intern. A înregistrat circa 6,5 milioane cazuri de infectare cu coronavirus, de la începutul pandemiei.

 

Psihiatru (2)