După întâlnirea de negociere dintre CNAS şi CMR privind Contractul-cadru şi normele de aplicare ale acestuia, s-a stabilit menţinerea valorii punctului pentru medicina de familie şi ambulatoriul de specialitate până la finalul anului 2024.


În cadrul întâlnirii, au fost stabilite următoarele:

  • menţinerea valorii punctului pentru medicină de familie şi ambulatoriu de specialitate până la finalul anului 2024;
  • clarificări cu privire la adoptarea pachetelor de spitalizare zi pentru programul de oncologie;
  • continuarea activităţii grupurilor tehnice de lucru CMR-CNAS, pentru toate segmentele de activitate, cu implicarea activă a corpului medical din toate ariile de specialitate şi toate segmentele medicale.

Negocierile desfăşurate pe data de 13 mai 2024 au avut ca obiectiv principal menţinerea valorii punctului până la sfârşitul anului 2024, reflectând preocuparea constantă a CMR pentru stabilitatea financiară a sistemului medical, se arată pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din România.

„În acest context, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin reprezentanţii săi, a afirmat că medicina de ambulatoriu este o prioritate. Mai exact, în funcţie de disponibilitatea financiară, situaţia pentru ambulatoriu ar putea fi revizuită în toamna acestui an, având ca unic scop creşterea finanţării”, se mai arată.

Colegiul Medicilor din România va participa în continuare la grupurile de lucru comune CMR-CNAS, pentru a susţine această necesitate, dar şi pentru a comunica transparent.

„Angajamentul nostru ferm rămâne acela de a proteja interesele medicilor şi de a promova un sistem de sănătate eficient şi bine finanţat, fără a lansa în spaţiul public ipoteze de lucru a căror aplicare nu este certă”, se subliniază.

 

 


Ginecologia (1)