Un parteneriat încheiat între C.N. „Loteria Română” S.A. şi Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C.T. Nicolau” are drept scop derularea unei campanii care să vină în sprijinul creşterii numărului donatorilor de sânge, prin informarea şi promovarea necesităţii donării benevole de sânge.


„Nevoia de sânge este o realitate cunoscută care nu poate fi ignorată. Loteria Română se alătură prin această campanie tuturor celor care înţeleg importanţa donării de sânge pentru salvarea altor vieţi, care este mai mult decât un gest, este totul pentru semenii noştri”, a spus Ionuţ-Valeriu Andrei, director general al C.N. “Loteria Română” S.A., citat într-un comunicat.

Sângele donat poate ajuta în fiecare an un milion de pacienţi. În România, colectarea de sânge este o problemă de actualitate permanentă. La nivel naţional numărul de donatori este încă foarte redus în comparaţie cu statisticile europene care arată că 2,5% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani ar putea asigura autosuficienţa, dacă ar dona în mod regulat.

„Este nevoie de intensificarea comunicării către public, pentru a face cunoscute presiunile cu care sistemul de transfuzie se confruntă în asigurarea suficienţei rezervelor de sânge, dar şi a rolului pe care sângele îl are în tratamentul pacienţilor transfuzabili, atât în cadrul intervenţiilor chirurgicale precum şi pentru tratarea diferitelor boli care necesită transfuzii frecvente”, a declarat Tania Mihalcia, director general, Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină.

 



Oncolog