Compania farmaceutică Takeda a anunţat joi numirea lui Vlad Huţanu în poziţia de Country Head Ad Interim Takeda România, începând cu 17 august 2020. Vlad Huţanu va deveni membru al echipei de conducere Takeda Europa de Est.


„Sunt convins că această numire va continua cu succes munca şi colaborarea noastră cu toţi partenerii, pentru a putea pune la dispoziţia pacienţilor români tratamentele inovatoare din portofoliul Takeda”, a declarat Jiri Smejkal, director Takeda Europa de Est.

Vlad Huţanu s-a alăturat Takeda în 2012 ca Sales Manager pentru divizia de spitale şi a ocupat în decursul anilor o serie de poziţii de management. În poziţia actuală, cea de Business Unit Head Oncologie, el a avut o contribuţie semnificativă în a facilita accesul rapid al pacienţilor la medicamente inovatoare, precum şi la întărirea relaţiilor cu comunitatea medicală. Vlad Huţanu este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Vlad Huţanu o înlocuieşte în acest rol pe Dominika Kovacs, care a luat decizia de a-şi continua cariera în afara Takeda. „Vreau cu această ocazie să-i mulţumesc Dominikăi pentru excelenta contribuţie în integrarea echipelor Takeda şi Shire, facilitând în acelaşi timp accesul pacienţilor la terapiile inovatoare Takeda”, a adăugat Jiri Smejkal.

Takeda este o companie globală, bazată pe valori şi orientată pe cercetare-dezvoltare (R&D), lider în domeniul bio-farmaceutic, cu sediul central în Japonia, care aspiră la îmbunătăţirea stării de sănătate şi la un viitor mai bun pentru pacienţi prin transpunerea ştiinţei în medicamente inovatoare. Compania Takeda îşi concentrează eforturile de cercetare-dezvoltare în patru arii terapeutice: oncologie, gastro-enterologie, hematologie şi boli rare. De asemenea, Takeda investeşte în cercetare-dezvoltare în terapii derivate din plasmă şi vaccinuri.