Ministrul propus la Sănătate, Vlad Voiculescu, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Vlad Voiculescu a întrunit 20 de voturi favorabile, două voturi împotrivă şi o abţinere.


Ministrul propus al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, la audierile în comisia de specialitate, că „este critic” să fie îmbunătăţită comunicarea publică în privinţa pandemiei COVID-19 şi că este important ca românii să respecte regulile deja transmise de autorităţi, potrivit News.ro.

„Avem o mulţime de lucruri de făcut. Avem, pe de o parte, o perioadă în următoarele săptămâni în care este critică informarea publică, aceasta trebuie să fie îmbunătăţită, este critic ca românii să respecte regulile deja transmise de autorităţi”, a explicat Voiculescu.

Acesta a mai menţionat că nicio măsură nu poate fi exclusă atunci când este vorba de sănătatea populaţiei.

„Acum câteva zile am spus, răspunzând întrebării, care sunt măsurile pe care cred că autorităţile ar trebui să le ia în privinţa creşterii numărului de cazuri şi a faptului că spitalele fac cu greu faţă numărului de pacienţi şi gravităţii acestor cazuri de pacienţi infectaţi cu Sars-CoV-2, am spus atunci şi îmi menţin această părere că nicio măsură nu poate fi exclusă. Este vorba de sănătatea populaţiei, este vorba de sănătatea oamenilor şi, în general, când este vorba de lucruri atât de importante şi care nu pot fi recuperate, cred că nicio măsură a statului nu poate fi exclusă, cred că acest lucru ar fi o greşeală. Măsurile pe termen scurt sunt cele pe care autorităţile care îşi încheie mandatul astăzi le-au prezentat. Ce voi face în perioada imediat următoare este să solicit de la toate instituţiile abilitate datele şi să mă consult cu specialiştii despre paşii imediat următori”, a explicat ministrul propus pentru Sănătate.

Oncolog