De la 1 octombrie, producătorul de medicamente generice Zentiva devine o companie independentă, ca urmare a finalizării procesului de separare faţă de Sanofi, fostul său acţionar majoritar.

Cu sediul la Praga şi având susţinerea Advent International, unul din cei mai mari şi mai experimentaţi investitori de capital privat din lume, Zentiva intră într-o nouă etapă de independenţă şi transformare. Patrick Aghanian, directorul general al grupului Zentiva, consideră că separarea aduce noi oportunităţi pentru organizaţie şi clienţii săi, transformând compania într-una mai rapidă, mai flexibilă şi mai agilă.

„Istoria Zentiva începe în urmă cu 530 de ani, odată cu deschiderea farmaciei Black Eagle, o mică afacere de familie care deservea locuitorii oraşului Praga. Suntem mândri de istoria noastră şi ne uităm în viitor cu misiunea de a ne construi şi extinde prezenţa într-un mod relevant în domeniul medicamentelor generice şi OTC din Europa. Această moştenire ne susţine dorinţa de a rămâne o companie care pune pe primul loc pacienţii. În acelaşi timp ne oferă reperele pentru priorităţile viitoare, în efortul de a îmbunătăţi serviciile medicale printr-o abordare mai personalizată. Credem că serviciile medicale constituie un drept şi nu un privilegiu şi că soluţiile terapeutice trebuie să fie accesibile unui număr cât mai mare de pacienţi”.

„Dorim să ne construim reputaţia unei companii care aduce valoare partenerilor săi”, a adăugat Aghanian. „Susţinem specialiştii din domeniul medical, farmaciştii şi factorii de decizie din sănătate şi împărtăşim aceeaşi responsabilitate - de a contribui la reducerea costurilor şi la îmbunătăţirea accesului la servicii medicale. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a sprijini nevoile medicale ale oamenilor”.

Evoluţiile recente ale companiei aduc noutăţi şi pentru angajaţi, adaugă oficialul Zentiva: “Obiectivele de creştere reprezintă noi oportunităţi pentru colegii noştri şi asigură organizaţiei o poziţionare atrăgătoare, capabilă să convingă cei mai buni oameni din industrie să i se alăture. Este o perioadă efervescentă pentru Zentiva şi suntem încrezători că susţinerea Advent ne va ajuta să ne atingem obiectivele”, a încheiat Patrick Aghanian.

Compania Zentiva are peste 2500 de angajaţi în Europa şi două fabrici de producţie, în Praga şi la Bucureşti.