Zentiva, cel mai important producător local de medicamente din România, a primit certificarea internaţională Top Employer, care confirmă eforturile companiei de a dezvolta şi implementa procese de resurse umane, oferind echipei locale cele mai bune oportunităţi de lucru şi de dezvoltare.


Certificarea a fost obţinută în urma unui audit amplu realizat de către reputata companie internaţională Top Employer Institute, se arată într-un comunicat. Au fost analizate politicile şi bunele practici ale Zentiva România, care acoperă 6 domenii ale resurselor umane si 20 de subiecte, precum strategia de resurse umane, mediul de lucru, achiziţia de talente, învăţare-dezvoltare, bunăstarea angajaţilor şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, diversitate, incluziune şi altele.

„Pentru Zentiva este prima dată când participă la procesul de certificare Top Employer, rezultatul fiind o recunoaştere internaţională a culturii companiei de valorizare a oamenilor, oferindu-le un mediu profesional şi personal echitabil, cu satisfacţii”, se arată în document. 

Compania subliniază că apreciază talentul şi diversitatea, şi că lucrează, la ora actuală, cu patru generaţii de angajaţi.

„Le suntem datori membrilor echipei noastre pentru dăruirea, performanţa şi responsabilitatea lor faţă de comunitate, pacienţi şi colegi. Vom continua să-i răsplătim pe membrii echipei noastre, oferindu-le un mediu de lucru sigur, atrăgător, în care să poată creşte, să se dezvolte şi să se simtă împliniţi. Doresc să dedic această recunoaştere tuturor colegilor, pentru că ei sunt inima companiei”, a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Moldova.

Zentiva România primeşte certificarea ca angajator de top în contextul aniversării, în 2022, a 60 de ani de prezenţă pe piaţa din România, în serviciul pacienţilor şi al personalului medical.

La nivel local, compania deţine fabrica Zentiva fondată în 1962 în Bucureşti, unitate de producţie care funcţionează încă de la lansare fără nicio zi de întrerupere, şi fabrica Labormed, lansată în anul 2007.

Compania are acum în România peste 1.350 de angajaţi în mai multe entităţi, inclusiv în cele două unităţi de producţie, compania fiind cel mai mare producător local de medicamente, lider în volume pe piaţa totală (medicamente cu şi fără prescripţie) şi lider în volume şi valoare a pieţei de medicamente generice din România.

 

Farmacist