Primul raport de sustenabilitate al Zentiva oferă o imagine de ansamblu despre abordarea companiei în materie de sustenabilitate, acoperă realizările din 2021 şi prezintă perspectivele şi obiectivele ambiţioase la care echipa s-a angajat, pentru a face diferenţa - atât pentru societate cât şi pentru planetă.


Odată cu stabilirea obiectivului de a atinge neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2030, Zentiva continuă să se dezvolte sustenabil, prin adoptarea unei strategii care acoperă toate operaţiunile sale. Compania are o contribuţie majoră la sănătatea publică, având ca misiune furnizarea, într-un mod sustenabil, de medicamente de înaltă calitate, la preţuri accesibile, se arată într-un comunicat.

„Grupul Zentiva sărbătoreşte cea de-a 4-a aniversare de când a devenit o companie independentă, susţinută de Fondul de Investiţii Advent Internaţional şi defineşte abordarea sustenabilă în jurul a trei elemente cheie: Oamenii, Partenerii şi Planeta noastră. Strategia este ghidată după o evaluare externă ESG (Mediu, Social si Guvernanţă)”, se precizează în document.

Cu investiţii viitoare în energie electrică regenerabilă, proiecte de energie solară complementare, activitate continuă de a reduce deşeurile, consumul de apă şi energie şi cu investiţii în biodiversitate şi reîmpădurire, compania conduce agenda de sustenabilitate către zona de mediu.

„În 2021 am făcut îmbunătăţiri majore, intensificându-ne eforturile în zona de mediu înconjurător. Am început să ne aprovizionăm fabricile de producţie din Europa cu energie electrică regenerabilă 100% şi să scădem consumul de energie şi apă per unitate de fabricaţie standard. Ne-am asumat şi multe criterii de ESG, ce au fost publicate pe website-ul nostru şi au fost împărtăşite cu acţionarii şi partenerii noştri de afaceri”, a spus Ines Windisch, Head of HR, Communications & Sustainability.

În zona socială, Zentiva a aderat la Carta diversităţii, în amplasamentele sale principale.

Raportul de sustenabilitate al Zentiva poate fi consultat aici.




Farmacist