Grupul de companii Zentiva în România a primit certificarea Top Employer pentru al doilea an consecutiv. Cu o prezenţă continuă pe piaţa locală de 60 de ani, Zentiva reconfirmă consecvenţa unei culturi organizaţionale orientată spre oameni.


Certificarea a fost obţinută în urma unui audit complex realizat de către reputatul Top Employer Institute, prin care compania a trebuit să probeze un nivel excepţional de bune practici în relaţia cu angajaţii săi în 20 de domenii, printre care leadership, strategia de business & HR, mediul de lucru, recrutare & carieră, performanţă, wellbeing, etică, diversitate şi incluziune, se arată într-un comunicat.

Top Employer Institute este o autoritate respectată la nivel global care recunoaşte şi recompensează calitatea în domeniul resurselor umane. Companiile participante pot fi evaluate şi certificate ca angajator de top. Institutul a fost fondat în urmă cu mai bine de 30 de ani; în acest timp, peste 2052 de companii din 121 de ţări/regiuni au primit certificarea Top Employer.

„Zentiva a reuşit să atragă întotdeauna profesionişti ai domeniului datorită lungii sale istorii în producţia de medicamente în România, reputaţiei ca şcoală pentru specialiştii în industrie, precum şi culturii sale de valorizare a oamenilor. Confirmarea este dată de cele patru generaţii de vârstă care fac parte din companie şi de loialitatea colegilor de a rămâne alături de Zentiva. Cultura Zentiva, centrată pe oameni, s-a transmis de-a lungul generaţiilor, a fost şi continuă să fie dinamică, actualizată la evoluţia vremurilor şi a nevoilor oamenilor săi. (...) Suntem bucuroşi să le putem oferi un mediu de lucru în care să se simtă apreciaţi, împliniţi, să îşi atingă potenţialul”, a declarat Simona Cocoş, director general Zentiva România şi Republica Moldova.

În România, grupul Zentiva reuneşte societăţile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen România). Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie şi ariile strategice oncologie, cardiovascular, diabet şi sistem respirator.

În cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1.300 de persoane, dintre care aproximativ 850 în operaţiunile industriale (de producţie). Grupul de companii Zentiva este lider al pieţei de generice din România (în volume şi în valoare) şi lider al pieţei totale din România (medicamente cu prescripţie, generice şi OTC-uri)  în valoare. Unul din 10 medicamente vândute în farmacii aparţine companiilor din Grupul Zentiva în România, se arată în comunicat.

 




Farmacist