Între 6 şi 8 octombrie are loc cea de-a cincea ediţie a conferinţei „Zilele Dermatologiei la Sibiu”, cu tema „Actualităţi, perspective şi provocări în dermatologie”. Evenimentul se desfăşoară în format hibrid.


Manifestarea ştiinţifică, organizată la Hotelul Ramada Sibiu sub egida Universităţii „Lucian Blaga” din municipiu, cu sprijinul Societăţii Române de Dermatologie şi în colaborarea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, este creditată de Colegiul Medicilor din România cu puncte EMC. Va fi prezidată de prof. univ. dr. Maria Rotaru, medic şef al Secţiei Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu, se arată într-un comunicat.

Pentru medicii rezidenţi şi pentru studenţi participarea este gratuită.

Din comitetul de organizare fac parte conf. univ. dr. Cipăian Călin, directorul medical al SCJU Sibiu şi medici dermatologi din cadrul spitalului: conf. univ. dr. Iancu Gabriela, dr. Vâlsan Codruţ şi dr. Mihulecea Cristina.

„Ne bucurăm că, după doi ani de pandemie, reuşim să ne întâlnim şi faţă în faţă, pentru că o comunicare în context social face ca relevanţa, importanţa şi conţinutul mesajului să crească, să fie mai eficiente. Le mulţumesc colegilor din comitetul de organizare şi celor din comitetul ştiinţific, tuturor participanţilor din Sibiu şi din ţară precum şi sponsorilor. Şi în acest an vom avea o tematică diversă şi un conţinut de calitate axat pe ceea ce este actual în dermatologie, pe noutăţile din domeniu dar şi orientat către perspectivele acestei specialităţi, în corelaţie cu alte specialităţi medicale”, a declarat prof. univ. dr. Maria Rotaru, SCJU Sibiu.

Participanţii vor avea parte, timp de trei zile, de un program ştiinţific, sub forma sesiunilor de lucrări şi simpozioanelor care vor fi susţinute de profesionişti din domeniul dermatologiei şi a altor specialităţi medicale din centrele universitare din România: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Târgu-Mureş, Braşov, Craiova şi Sibiu.

„Conferinţa reprezintă o importantă oportunitate pentru medicii sibieni de a-şi prezenta realizările şi experienţa în diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor precum şi de a acumula informaţii de valoare de la colegii din cele mai importante centre universitare. De asemenea, este o ocazia pentru rezidenţi şi studenţi de a-şi completa cunoştinţele, cu atât mai mult cu cât pentru aceştia participarea este gratuită. Vom dezbate împreună patologia cancerelor cutanate, a bolilor inflamatorii cutanate, patologia venoasă periferică şi multe alte teme de interes şi sunt convinsă că vom avea un eveniment de o înaltă ţinută ştiinţifică”, a mai adăugat prof. univ. dr. Maria Rotaru.

 



Medic