În acest an, ziua – care a fost marcată pe 12 mai - a avut drept temă „Asistenţii noştri. Viitorul nostru. Puterea economică a îngrijirilor medicale”, scopul fiind de a sublinia importanţa crucială a profesiei de asistent medical pentru sănătatea şi bunăstarea fiecăruia dintre noi.


Alegerea acestei teme de către Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN), federaţia care reprezintă peste 130 de asociaţii naţionale de asistenţi medicali din întreaga lume, evidenţiază contribuţia esenţială a asistenţilor medicali la funcţionarea optimă a sistemului sanitar şi a economiei la nivel global, se arată pe pagina de Facebook a ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Preşedinta ICN, Dr. Pamela Cipriano, a explicat motivul alegerii temei: „În ciuda rolului lor crucial în sistemul de sănătate, asistenţii medicali se confruntă adesea cu constrângeri financiare şi cu subaprecierea socială. Prin continuarea temei noastre generale, «Asistenţii noştri. Viitorul nostru», şi a acţiunilor politice din Carta pentru schimbare, ICN a selectat tema «Puterea economică a îngrijirilor medicale» pentru anul 2024, cu scopul de a schimba percepţiile şi de a evidenţia modul în care investiţiile strategice în profesia de asistent medical pot aduce beneficii economice şi sociale semnificative”.

Asistenţii medicali sunt responsabili de îngrijirea, siguranţa şi recuperarea pacienţilor în instituţiile medicale. „Cu vaste cunoştinţe şi abilităţi variate, dobândite printr-o lungă perioadă de formare şi dezvoltare profesională”, asistenţii medicali lucrează în medii dificile, unde stresul extrem este o prezenţă cotidiană, se mai arată în postare.

„Mulţumim tuturor asistenţilor medicali din cele 19 spitale şi peste 600 de cabinete medicale şcolare administrate de ASSMB, pentru devotamentul şi profesionalismul lor în îngrijirea pacienţilor!”, se încheie mesajul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Pediatru