Header image

Trusa cu știri din medicina digitală

Medicina pe YouTube

De la dr. Najeeb la dr. Ștefan Cristian Stănel și mulţi alţii, vă prezentăm o listă a celor mai populare canale de YouTube dedicate în special studenţilor la Medicină și tinerilor medici rezidenţi.

Inteligenţa artificială în medicină

Dezvoltarea AI a schimbat deja medicina, însă multe dintre aplicaţiile sale practice sunt încă puţin înţelese și nedezvoltate la nivelul întregului potenţial.

Germania a aprobat o aplicație digitală pentru sănătatea mintală

Statul german a aprobat o nouă aplicație digitală dedicată sănătății mintale pentru prescripție, potrivit presei străine.

CES 2021: de la casca-electroencefalograf la minidispozitivul cardiac

Noutățile CES 2021 (Consumer Electronics Show), cel mai important târg dedicat inovației tehnologice, nu au ocolit domeniul medical. Dispozitivele prezentate sunt destinate monitorizării sănătăţii de la distanţă, pe timp de pandemie.

Sondajele pe Twitter, instrument de sănătate publică

Twitter reprezintă un potențial uriaș pentru monitorizarea sănătății publice în timp real. Platforma oferă acces la o audiență numeroasă și permite transmiterea de feedback în mod instantaneu și anonimizat.

Top 5 medici influenceri pe Instagram

Instagram nu mai reprezintă de mult doar o simplă platformă de socializare. În ziua de astăzi, este și un instrument de obținere a unor venituri suplimentare din postări sponsorizate.

Recomandare: 5 jocuri video inspirate din industria farma și medicină

Pentru pasionații de jocuri video inspirate din „realitatea medicală”, am făcut o selecție de cinci titluri.

Aplicațiile medicale, componentă esențială în viitorul medicinei

Într-o lume bazată pe progresul tehnologic constant, aplicaţiile telefonice au devenit indispensabile. În domeniul medical, acestea oferă un sprijin esenţial în practica clinică.

Primul sistem informatic destinat gestionării pacienților, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti este primul spital public care a implementat un sistem informatic destinat gestionării pacienților, denumit MediWeb.

TEDMED, sursă de informare și izvor de inspirație

Discursurile TED cu temă medicală sunt informații transmise în mod inedit, care au puterea de a rămâne în memoria publicului mai mult timp și de a stimula spiritul de inițiativă. Chiar și când le urmărești online!

Topul jurnalelor medicale din lume

Pentru a afla care sunt cele mai citite și de încredere jurnale medicale din lume am realizat un top, ținând cont de mai multe date de scientometrie.

Hashtagurile din zona medicală și de sănătate

Le întâlnim la finalul unei postări, fie ea lungă, fie mai scurtă. Le întâlnim pe Facebook, Twitter, Instagram ș.a.m.d. La prima vedere, pare o simplă înșiruire de cuvinte, iar fiecare cuvânt este precedat de semnul # (diez).

8 lucruri esențiale despre Social Media în Sănătate, pe care orice medic trebuie să le știe

Dragoș Stanca, expert în media și transformare digitală, a explicat, pentru Viața Medicală, de ce social media se poate dovedi a fi un instrument util pentru medici și clinici.

VIDEO: Operația Lindbergh, prima intervenție prin telemedicină din lume

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la prima intervenție de telemedicină. În septembrie 2001, o echipă de medici condusă de profesoul francez Jacques Marescau a efectuat cu succes o intervenție chirurgicală transatlantică, cunoscută drept "operația Lindbergh".

Talon abonare Talon abonare

Interviuri

Dr. Otilia Ţigănaș: „Am crescut online sănătos, natural. Fără anabolizante virtuale”

Este medic de familie în comuna Hășmaș din judeţul Arad. O puteţi găsi pe Facebook, dar și pe blogul www.otiliatiganas.ro, unde scrie pe înţelesul tuturor.

Dr. Vasi Rădulescu: „Oamenii sunt avizi după informații de calitate”

Medicii tineri care utililează rețele de socializare ar putea să se folosească de acestea și pentru a face educație pentru sănătate, respectând adevărul științific, crede dr. Vasi Rădulescu.

Dr. Ștefan Veliceasa: „Digitalizarea ne va oferi timp să ne concentrăm pe probleme medicale”

Dr. Ștefan Veliceasa este imaginea masculină a campaniei organizate și desfășurate de Viața Medicală sub sloganul „Gândim medical, evoluăm digital!”. Iată ce crede el despre prezența online a medicilor și despre digitalizare în sănătate.

Dr. Diana Andronache: „Avansul soluţiilor digitale trebuie integrat pentru a evolua medical”

Diana Andronache este imaginea unei generaţii de medici tineri, în cadrul campaniei de promovare ce are în prim-plan varianta digitală a revistei Viaţa Medicală. Tânăra este de părere că instrumentele digitale promovează cercetarea și extind procesul de educaţie medicală continuă.