În cursul zilei de 30 aprilie, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a avut o întâlnire de lucru cu preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), dr. Cosmin Alexandrescu, şi cu delegaţia APMA formată din dr. Cristina Dragnea, dr. Raluca Alexe, Flaviu Petrica, dr. Simona Frasie şi dr. Cristina Bogdan.


În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de îmbunătăţirea finanţării serviciilor medicale şi creşterea veniturilor medicilor specialişti şi primari care realizează servicii medicale în ambulatoriile de specialitate, se arată într-un comunicat.

„Ministrul Sănătăţii sprijină dezvoltarea serviciilor din ambulatoriile de specialitate, palier de îngrijiri esenţial care reuşeşte să acorde asistenţă medicală prespitalicească pentru peste 97% din pacienţii care li se adresează. Este necesară identificarea unor resurse financiare la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru creşterea valorii punctului de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate de la 4,5 lei, cât este în prezent, spre o valoare care să asigure sustenabilitatea cabinetelor celor 9.708 de medici specialişti şi primari şi, totodată, să reducă decalajul în materie de finanţare faţă de asistenţa medicală primară şi spitalicească”, se arată în comunicat.

Această politică este în concordanţă cu Strategia Naţională de Sănătate şi poate asigura sustenabilitatea finanţării sistemului sanitar. De asemenea, s-au discutat modalităţi concrete de sprijin pentru ca tinerii specialişti să poată profesa în domeniul serviciilor medicale ambulatorii.

 

 


Medic