Începem anul 2024 cu primul număr al revistei, pe care deja o cunoaşteţi, dar cu o schimbare de titlu care sperăm să fie de bun augur. În aceeaşi măsură, anticipăm ca revista să deschidă porţile colegilor din diaspora, dar şi a celor din alte ţări, interesaţi de experienţa şi rezultatele noastre în cercetarea din domeniul nutriţiei.

Ne dorim interacţiune, deschidere, transparenţă, interdisciplinaritate şi creativitate în acest areal atât de provocator şi sensibil, în acelaşi timp, al nutriţiei.

Noul nume al revistei Dietetician.ro este acum The Romanian Journal of Nutrition.

De ce i-am schimbat numele? Pentru că revista este concepută şi susţinută de profesionişti din România, dar cu caracter internaţional în acelaşi timp, pentru că este dedicată atât dieteticienilor, cât şi celorlalţi experţi din domeniu (medici, farmacişti, chimişti, biologi, asistenţi medicali, kinetoterapeuţi, ingineri din industria alimentară, psihologi, cercetători sau studenţi) şi pentru că, astfel, accedem către următoarea etapă de recunoaştere şi încadrare superioară a calităţii acestei publicaţii de către platformele specifice.

O altă schimbare este legată de asocierea revistei şi publicarea sub egida Societăţii de Ştiinţe în Nutriţiei (www.srsn.ro), alături de Asociaţia Medicilor de Medicină de Familie din Mureş. Astfel, familia noastră creşte, ne dorim în plus să diversificăm valenţele noastre tematice, să ne asociem cu experţi recunoscuţi din profesii cu impact, să prezentăm articole şi editoriale de calitate, dar şi să vă stimulăm pentru a fi alături de noi în continuare.

În acest prim număr al noii reviste, am asociat teme din diverse categorii de cercetare privind alimentul (de la studii de caz la articole originale, informaţii practice, editoriale provocatoare sau detalii despre noi tehnologii ale diagnozei de precizie), care sperăm să vă menţină interesul la cote înalte.

Vă dorim un an 2024 cu reuşite, spor în tot ce întreprindeţi şi atracţie către publicaţii de valoare!

 

Echipa The Romanian Journal of Nutrition