Săptămâna Mondială a Imunizării, desfăşurată în ultima săptămână din aprilie, are scopul de a evidenţia importanţa imunizării, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente modalităţi de prevenire a bolilor infecţioase şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii.


În acest context, Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) marchează Săptămâna Mondială a Imunizării prin continuarea proiectului Protect LifeRo, se arată pe site-ul asociaţiei.

Lansarea programului de educaţie pentru sănătate va avea loc luni 29 aprilie 2024, prin intermediul unei conferinţe de presă la care sunt invitaţi prof. univ. dr. Doina Azoicăi, prof. univ. dr. Simin Aysel Florescu, dr. Valeria Herdea, dr. Adrian Marinescu, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - Biroul din România şi decidenţi din sistemul sanitar. Va fi prezentă echipa Vaccine Advocacy AREPMF.

Prima parte a proiectului Protect LifeRo s-a adresat profesioniştilor din sănătate, prin intermediul Îndreptarului de vaccinare în cabinetul medicului de familie, lansat în 2023.

„Partea a doua a acestui proiect, lansată acum, în aprilie 2024, se adresează populaţiei generale, care reprezintă beneficiarul protecţiei oferite de vaccinuri, fiind un proiect educaţional bazat pe mijloace moderne de comunicare, elaborat şi realizat de profesionişti din sănătate, autori ai Îndreptarului de Vaccinare”, se subliniază.

Unul dintre obiectivele principale ale Săptămânii Mondiale a Imunizării este acela de a ridica şi de a menţine acoperirea vaccinală la un nivel suficient de ridicat pentru a preveni reapariţia bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

„În perioada următoare, vom posta pe site-ul www.arepmf.ro şi pe canalul de YouTube AREPMF episoade filmate ale subiectelor din Îndreptarulul de Vaccinare”, se adaugă.

Pentru ca în România este epidemie declarată de rujeolă, primul episod este dedicat virusului rujeolic:  „Infecţiile cu virusul rujeolic” - prof. univ. dr. Doina Azoicăi.

 

 

Pediatru